Mom - MDM

zdjęcie produktu świeżego

zdjęcie produktu mrożonego

Opis: 

Rozdrobniona surowa masa mięsno-tłuszczowa uzyskana w wyniku mechanicznego oddzielenia pozostałości mięsa indyczego przylegającego do kości, techniką powodującą naruszenie struktury kości

 

Charakterystyka: 

MDOM-zamrożony

Powierzchnia – sucha, dopuszcza się oszronienie bloku lub opakowania.

Barwa – czerwona do różowej; dopuszczalne zszarzenie na powierzchni; nie dopuszczalne miejscowe zabarwienie zielonkawe i objawy zapleśnienia.

Konsystencja – pastowata

Zapach – charakterystyczny dla surowego mięsa indyczego; niedopuszczalny zapach kwaśny pleśniowy lub obcy

 

Zapach: 

Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa indyczego

 

Woda: 

<69%

 

Tłuszcz:

<20%

 

Termin przydatności do spożycia:

3 miesięce dla mięsa mrożonego w temperaturze -18°C