Trimming Ciemny

zdjęcie produktu świeżego

zdjęcie produktu mrożonego

Opis:

Drobne, ciemne elementy mięsa, pozyskane w procesie ręcznego wykrajania mięśni przylegających do korpusów indyczych.

 

Wygląd zewnętrzny:

Drobne elementy mięsa, z przylegającymi kawałkami skórek oraz tłuszczu. Powierzchnia wilgotna charakterystyczna dla mięsa indyczego. Dopuszczalna niewielka ilość przylegających do mięsa ścięgien oraz naczynek tętniczych.

 

Barwa:

Barwa różowa do ciemnoczerwonej.

 

Zapach:

Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa indyczego.

 

Woda:

< 75%

 

Tłuszcz:

< 20%

 

Termin przydatności do spożycia:

5 dni dla mięsa chłodzonego w temperaturze 0-4°C

12 miesięcy dla mięsa mrożonego w temperaturze -18°C