Kulki

zdjęcie produktu świeżego

zdjęcie produktu mrożonego

Opis:

Drobne, jasne elementy mięsa pozyskane w procesie ręcznego wykrajania mięśni przylegających do wewnętrznej części korpusów indyczych, w okolicy skrzydeł.

 

Wygląd zewnętrzny:

Drobne elementy mięsa, bez skóry i krwiaków. Dopuszczalna niewielka ilość przylegających do mięsa naczynek tętniczych oraz minimalna ilość tłuszczu. Powierzchnia wilgotna charakterystyczna dla mięsa indyczego.

 

Barwa:

Barwa jasnoczerwona i bladoróżowa do różowej. Możliwe ciemniejsze przebarwienia.

 

Zapach:

Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa indyczego.

 

Woda:

< 78%

 

Tłuszcz:

< 2%

 

Termin przydatności do spożycia:

5 dni dla mięsa chłodzonego w temperaturze 0-4°C

12 miesięcy dla mięsa mrożonego w temperaturze -18°C