Trimming Jasny

zdjęcie produktu świeżego

zdjęcie produktu mrożonego - widok z góry

zdjęcie produktu mrożonego - widok z dołu

Opis:

Drobne, jasne elementy mięsa, pozyskane w procesie ręcznego wykrajania mięśni przylegających do korpusów indyczych.

 

Wygląd zewnętrzny:

Drobne elementy mięsa, z przylegającymi kawałkami skórek oraz tłuszczu. Powierzchnia wilgotna charakterystyczna dla mięsa indyczego. Dopuszczalna niewielka ilość przylegających do mięsa ścięgien oraz naczynek tętniczych.

 

Barwa:

Barwa jasnoczerwona i bladoróżowa do różowej. Możliwe ciemniejsze przebarwienia.

 

Zapach:

Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa indyczego

Woda:

< 75%

 

Tłuszcz:

< 10%

 

Termin przydatności do spożycia:

5 dni dla mięsa chłodzonego w temperaturze 0-4°C

12 miesięcy dla mięsa mrożonego w temperaturze -18°C